Whatsapp
 
ana sayfa kurumsal mevzuat önemli linkler ik iletişim
İşitme Testi (Odyometri)
İş Yeri Hekimi Hizmetleri
Mobil Sağlık Hizmetleri
İşe Giriş Sağlık Raporu
Akciğer Grafisi
İşitme Testi (Odyometri)
Solunum Fonksiyon Testi
Portör Muayenesi
Aşı Uygulamaları
Laboratuvar Hizmeti

İşitme Testi (Odyometri)
İş Sağlığı Hizmetleri
İş Güvenliği Hizmetleri
Ortam Ölçümleri
Periyodik Kontroller
 

Odyometri, hastada işitme kaybının varlığı araştırıldığı İşitme Testidir. İşyeri Hekimleri, odyometri denen inceleme teknikleri aracılığıyla işitme kaybının nedenlerini saptayabilir.

İnsan kulağı 16-20-000 Hz arasındaki seslere karşı duyarlı olmasına rağmen her frekansı aynı şiddette algılayamamaktadır. Saf ses odyometresi yapılırken insan kulağının duyarlı olduğu 250- 500- 1000- 2000- 4000- 6000 Hz’lerdeki işitme eşiklerine bakılır. Gürültüye bağlı işitme kaybının oluşması dikkate alındığında iki şekilde oluştuğu görülmektedir. Biricisi çok yüksek bir sese bir anlık maruz kalmak (Patlama olabilir) İkincisi orta ve yüksek bir sese uzun bir süre maruz kalmaktır. Fabrika ortamında çalışma ikinci tür işitme kayıplarına girmektedir. Bu tür kayıpların uzun sürede ve yavaş yavaş oluşması konuşmayı tiz frekanslardan (4000-6000 Hz) başlaması, kişinin işitme kaybının farkına varmasını engellemektedir. Bu tür kayıpların tespit edilebilmesi için odyometri test sonuçlarının değerlendirilmesi gerekmektedir. İşitme seyri her yıl yapılan taramalarda kontrol edilmelidir. Odyometri testinin özellikle sessiz kabinde, testi yapan odyometrist ile test olacak işçinin farklı kabin içerisinde olmasına dikkat edilmelidir.


Sizi bekliyoruz
sizi arayalım
 

Tüm hizmetlerimizden yararlanmak için merkezimize gelmeniz yeterli. Sizinle özel olarak ilgilenebilmemiz için lütfen yandaki formu doldurup bize gönderin.